Kostrådgivning med Select Hälsa

Din guide till balanserad näring

Vi på Select Hälsa är glada över att kunna erbjudande av kostrådgivning online. Vårt kostprogram är utvecklat för att stödja en hållbar och hälsosam livsstil som gör det möjligt för dig att uppnå dina personliga hälsomål. Vi förstår att närhet till rätt matval spelar en stor roll i din vardag.

Vårt program fokuserar på att eliminera myten att viktnedgång kräver svält eller extrem dieting. Istället betonar vi vikten av att äta näringsrik mat som du verkligen njuter av. Med vårt koncept behöver du inte offra måltidsnjutning för att se resultat. Flexibiliteten i vårt program tillåter dig att anpassa dina luncher och middagar efter dina smakpreferenser, och detta medan du även förbättrar din hälsa.

Här är vad som ingår i vårt kostrådgivningsprogram:

 • Personligt anpassade måltidsplaner
 • Riktlinjer för att göra hälsosammare matval
 • Stöd och vägledning för att uppnå dina hälsomål

Om du är intresserad av att utforska hur vi kan supportera dig mot en mer välmående framtid, besök oss för att få veta mer. Vårt samarbete med Ortophysio ger oss en bred förståelse för sambanden mellan kost och fysisk hälsa.

Vår mission är att göra hälsosammare livsstil lättillgänglig och anpassningsbar för just dig. Ta första steget mot ditt nya jag och låt oss vara din guide på vägen.

Påbörja din resa mot bättre hälsa idag!

Kostrådgivning online

Att navigera kostinformation på egen hand kan vara utmanande. Därför har vi utformat våra online kostprogram för att göra det enkelt för dig att äta hälsosammare utan att känna dig hungrig, och att bidra till att du når dina personliga hälsomål på ett hållbart sätt.

För vem passar kostrådgivning

Kostrådgivning online är idealisk för individer som söker efter en flexibel och personanpassad näringsplan. Oavsett om du önskar en sundare livsstil, strävar efter viktminskning eller vill optimera din kost för bättre träningsresultat, anpassar vi kostrådgivningen efter dina preferenser och specifika behov.

Fördelar med kostrådgivning online

 • Tillgänglighet: Du får tillgång till näringsexpertis var du än befinner dig.
 • Flexibilitet: Skapa egna måltider från en mängd hälsosamma alternativ som du gillar.
 • Personlig anpassning: En kostplan skräddarsydd för just dig.
FördelarBeskrivning
Beprövade metoderByggd på vetenskaplig forskning och praktisk erfarenhet.
Enkelt och hållbartUtformad för enkelhet utan extrema dieter.

Kostplanering

En välstrukturerad kostplan formar grunden för en hållbar och hälsosam livsstil. Vi på Select Hälsa är dedikerade till att erbjuda individuella kostprogram som underlättar dagliga val av näringsrik kost för att uppnå personliga hälsomål.

Målgruppsanpassning

Våra kostprogram är skräddarsydda för att möta specifika behov och preferenser. Vi tar hänsyn till individuella faktorer som:

 • Mål: Viktminskning, muskeluppbyggnad eller allmän hälsobefrämjande
 • Livsstil: Aktivitetsnivå och tid tillgänglig för måltidsförberedelser
 • Matpreferenser: Allergier, intoleranser och smakpreferenser

Vi strävar efter att eliminera myter om att kostplanering måste innebära restriktiva dieter som leder till hunger. Istället fokuserar vi på att inkludera näringsrik och mättande mat som stöder både kropp och sinne.

Måltidsplanering

När vi utarbetar måltidsplaner, ser vi till att balans är nyckelordet. Våra planer inkluderar:

 • En varierad kost som täcker alla näringsbehov genom dagen
 • Flexibilitet för att ändra efter egna önskemål och behov
 • Praktiska lösningar som passar in i din dagliga rutin

Vårt mål är att du ska känna dig nöjd efter varje måltid och stärkt av den näring du tillför din kropp. Med vår vägledning skapas en kostplan som är enkel att följa och som erbjuder en hållbar väg mot förbättrad hälsa.

Kost och hälsa

Vår filosofi bygger på vetenskapliga principer och praktiska erfarenheter som visar att hälsa inte handlar om att begränsa sig till minimala mängder mat, utan om att göra medvetna val som gynnar både kroppen och välmåendet.

Vikthantering

Att gå ner i vikt handlar inte om att svälta sig själv, utan om att finna en kostplan som respekterar och mättar kroppen. Vi fokuserar på näringsrik mat som skapar en känsla av mättnad och ger kroppen energi den behöver för att fungera optimalt. Genom att lära våra deltagare hur de:

 • Väljer näringsrik mat som kvalitetsprotein, hela korn och rikligt med grönsaker och frukter,
 • Förstår betydelsen av portioner och balansen mellan energiintag och energiförbrukning,

kan de uppnå och upprätthålla en hälsosam vikt på lång sikt.

Förebyggande av sjukdomar

Att integrera bra kostvanor i vardagen är kraftfullt för att förebygga många sjukdomar. Regelbunden konsumtion av en mångsidig kost rik på:

 • Fibrer,
 • Vitaminer,
 • Mineraler,

bidrar till att stärka immunförsvaret och främja hjärt-kärlhälsa. Genom att välja bort processade livsmedel till förmån för färska ingredienser kan vi minska risken för tillstånd såsom högt blodtryck, typ 2-diabetes och vissa former av cancer. Vår strategi är att utbilda om kostens påverkan på hälsan och ge verktyg för att skapa långvariga och positiva kostmönster.