Akupunktur Katrineholm

Förbättrad hälsa och välbefinnande med Ortophysio

Akupunktur är en behandlingsmetod som kan hjälpa till att lindra besvär såsom ledsmärta, huvudvärk och stress. Med våra erfarna terapeuter i Katrineholm kan du få den hjälp du behöver för att återfå välbefinnande och balans i kroppen. Våra patienter är vår främsta prioritet och vi strävar alltid efter att erbjuda hög kvalitet och tillgänglighet. Ta gärna kontakt med oss för att boka tid eller få mer information om våra behandlingar.

Kontaktuppgifter för att boka Akupunktur

Telefonnummer: 0150-782 80
E-postadress: info@ortophysio.se
Adress: Starrvägen 4, 641 49 Katrineholm

Du kan även boka tid online. Klicka här för att boka tid.

Vad är Akupunktur?

Akupunktur är en behandlingsmetod inom traditionell kinesisk medicin där tunna nålar placeras på specifika punkter på kroppen. Syftet är att stimulera kroppens egna energiflöde för att lindra smärta, främja läkning och återställa balans i kroppen. Genom att stimulera dessa punkter kan akupunktur hjälpa till att lindra olika typer av åkommor, som till exempel huvudvärk, ledsmärta, stress och sömnproblem.

Terapin har använts i århundraden och betraktas som en säker och effektiv metod för att främja hälsa och välbefinnande.

Akupunktur ses som ett komplement till konventionell medicin och kan vara ett alternativ för dem som söker en helhetssyn på hälsa och välbefinnande.

Vart sätter man akupunkturnålar?

Akupunktur är en traditionell kinesisk medicinsk behandling som innebär att tunna nålar sätts in i specifika punkter på kroppen. Dessa punkter är belägna längs meridianer eller energikanaler som löper genom kroppen. Genom att stimulera dessa punkter kan man påverka Qi, den livsenergi som flödar genom kroppen, och främja läkning och balans.

Men vart sätter man egentligen akupunkturnålar? Det finns hundratals akupunkturpunkter på kroppen, men de vanligaste områdena där nålar sätts in är:

  1. I huvud och ansikte: Nålar kan sättas i olika delar av huvudet, såsom i pannan, tinningarna eller bakom öronen. Detta kan vara effektivt för att lindra huvudvärk, migrän och sinusproblem.
  1. På nacke och rygg: Nacken och ryggen är vanliga områden för att behandla smärta och spänningar. Nålar kan sättas längs ryggraden eller på specifika punkter på nacken för att lindra muskelstelhet och ryggbesvär.
  1. I armar och händer: Akupunkturnålar kan sättas i olika delar av armarna och händerna för att behandla smärta, stelhet och inflammation. Det kan vara särskilt effektivt vid tillstånd som tennisarmbåge, karpaltunnelsyndrom och ledproblem.
  1. På ben och fötter: Ben och fötter är också vanliga områden där akupunkturnålar kan sättas in. Det kan hjälpa till att lindra smärta, stelhet och svullnad i benen och fötterna samt förbättra cirkulationen.

Det är viktigt att notera att placeringen av akupunkturnålar kan variera beroende på individens specifika tillstånd och symtom. En kvalificerad akupunktör kommer att göra en noggrann bedömning och skapa en individuell behandlingsplan som tar hänsyn till patientens behov och mål.

Det är också värt att nämna att akupunkturbehandling kan kombineras med andra tekniker som moxibustion (upphettning av akupunkturpunkter med en örtcigarr), koppning (användning av glas- eller plastkoppar för att skapa sug på huden) eller elektroakupunktur (stimulering av akupunkturpunkter med svag elektrisk ström).

Akupunkturnålar är vanligtvis tunna och tillverkade av rostfritt stål. De är engångsartiklar som kasseras efter användning för att säkerställa hygien och minska risken för infektioner.