Fredrik ”Frippe” Johansson

Fredrik "Frippe" Johansson

Fystränare & Personlig Tränare

Jag är utbildad fystränare och personlig tränare och tog examen i Idrottsvetenskap 2013 efter 3 års utbildning på Tränarprogrammet med inriktning träningslära, idrottsfysiologi och idrottsnutrition vid Örebro Universitet. Efter examen fortsatte jag ytterligare ett år på Örebro Universitet och läste avancerad idrottsfysiologi och medicin. 2014 åkte jag till Amsterdam för att skriva prov för att bli certifierad Strength and Conditioning Specialist via NSCA som är världens största organisation för fystränare och jag var då den enda i norden som klarade certifieringen.

Mitt intresse för träning började när jag ville bli en bättre hockeyspelare och försökte att lära mig så mycket som möjligt om hur man skulle träna för att bli snabbare, starkare och orka mer. Träningen fungerade, jag utvecklades och efter ett sommarläger blev jag inbjuden till University of Ottawa i Kanada för att spela universitetshockey vilket var en riktigt häftig upplevelse och ett minne för livet.

På fritiden spelar jag nu veteranhockey och ett stående träningsmål varje sommar är hinderbaneloppet Tough Viking som jag nu genomfört 11 gånger. Jag spenderar gärna så mycket tid som möjligt med familjen där vi håller oss aktiva med klätterparker, gymnastik, ridning, hockey, fotboll och tennis!

Vill du ta din träning ett steg längre? Klicka för att anmäla dig.