Naprapat Vingåker

Förbättra din hälsa och välbefinnande med Ortophysio

Om du bor i Vingåker och letar efter en erfaren naprapat, välkomnar vi dig till Ortophysio i Katrineholm. Här prioriterar vi din hälsa och ditt välbefinnande. Vårt team av naprapater och fysioterapeuter samarbetar för att ge dig den mest effektiva behandlingen.

Vad kan våra naprapater på Ortophysio hjälpa dig med?

På Ortophysio tar vi hand om en mängd olika besvär. Våra naprapater har den kompetens som krävs för att hantera en mängd olika hälsoproblem och smärttillstånd. Här nedan kan du läsa mer om vad våra naprapater kan hjälpa dig med:

 • Muskelproblem:
  Muskelsmärta och spänningar kan uppstå från dålig hållning, överansträngning eller stress. Naprapater på Ortophysio kan hjälpa till att lindra denna smärta genom mjukdelsbehandlingar och rörelseförbättrande tekniker.
 • Ryggskott eller nackspärr:
  Ryggskott och nackspärr kan plötsligt uppstå vid rörelser som vridningar och lyft. Våra naprapater arbetar med manuell terapi och stretchövningar för att minska smärta och förbättra rörligheten.
 • Nacksmärta:
  Allt från en dålig sovposition till att sitta vid skrivbordet länge kan orsaka nacksmärta. Genom att identifiera och behandla själva roten till problemet, kan våra naprapater hjälpa dig att reducera dina besvär.
 • Smärta i ländryggen eller bröstryggen:
  Smärta i ländryggen eller bröstryggen kan ha många orsaker, felaktig belastning, svag muskulatur eller dålig hållning. På Ortophysio arbetar vi som ditt naprapatcenter för att lindra denna smärta och stärka ditt muskuloskeletala system för att förhindra framtida problem.
 • Fotbesvär:
  Vår naprapater kan hjälpa dig lindra smärta och förbättra dina fotrelaterade problem, såsom plantar fasciit eller hallux valgus.
 • Stukningar/Vrickningar:
  Vi kan effektivt behandla skador som stukningar eller vrickningar genom en holistisk kombination av stretching och målinriktade övningar. Denna terapi syftar till att både stärka och stabilisera det drabbade området och göra dig friskare och rörligare.
 • Idrottsskador:
  Idrottsskador kan uppstå i alla åldrar och på alla nivåer. Våra naprapater behandlar allt från överansträngningsskador till mer akuta skador som sträckningar eller bristningar.

Vi är stolta över vårt samarbete med försäkringsbolag, företag och idrottsklubbar i både Katrineholm och Vingåker. Detta gör att vi kan erbjuda våra tjänster till en bred kundkrets och i olika sammanhang.

Våra naprapater på Ortophysio gör sitt bästa för att hjälpa dig att bli av med smärtan och förbättra din livskvalitet, oavsett dina besvär.

Hur en behandling hos en naprapat går till

På Ortophysio är vi helt inriktade på att hjälpa dig att  må bättre. Med hjälp av ett flertal olika behandlingsmetoder eftersträvar vi att minska din smärta och återupprätta kroppens naturliga rörlighet. Men vad innebär detta i praktiken?

Naprapatens främsta verktyg, händerna

Våra naprapater använder främst sina händer för att undersöka och behandla ditt problem. Detta kan innefatta allt från att känna igenom musklerna för spänningar och knutor, till att manuellt manipulera och mobilisera dina leder för att förbättra rörligheten.

Stretching och mjukdelsbehandling

Tillsammans med manuell terapi kan naprapater även utföra mjukdelsbehandlingar för att lindra smärta och spänningar i mjuka vävnader, t.ex. muskler och fascia. Behandlingarna kan omfatta massage, muskeltöjning, och andra tekniker som mjukar upp stela eller överbelastade muskler.

Tillämpning av elbehandlingar

Våra naprapater kan ibland använda behandlingar som TENS eller muskelstimulering för att lindra smärta, reducera inflammation och främja återhämtning.

Individuellt anpassad behandlingsplan

När du kommer till Ortophysio i Katrineholm sätter våra naprapater ihop en behandlingsplan som passar just dig och dina behov och mål. Behandlingen kan inkludera olika tekniker och metoder, samt råd om hur du kan göra förändringar i din livsstil eller övningar att göra hemma.

Upplever du smärta, obehag eller känner att din rörlighet inte är som den ska vara? Boka tid med en naprapat på Ortophysio i Katrineholm idag. Vi vill hjälpa dig att förbättra din hälsa och välbefinnande.

Högkostnadsskyddet och Naprapati för dig från Vingåker

På Ortophysio har vi avtal med regionen om 4 behandlingar per år, med en egenavgift på 200:- per besök. Våra priser är satta efter Region Sörmlands patientavgifter och vi följer regelverket för högkostnadsskyddet.

Hur du hittar till Ortophysio från Vingåker

För att ta dig till Ortophysio från Vingåker kan du antingen resa med bil eller kollektivtrafik. Resan tar mellan 25 till 40 minuter beroende på om du åker bil eller kollektivtrafik.

Om du väljer att åka kollektivt kan du ta tåget från Vingåker station till Katrineholm Centralstation, vilket tar cirka 12 minuter. Därifrån är det en kort promenad på 20 minuter till vår mottagning på Starrvägen 4 i Katrineholm.

Boka din tid med en naprapat på Ortophysio

Vi vet att ditt välbefinnande och din hälsa är av största vikt för dig. Därför erbjuder vi flexibla tider för att passa ditt schema. Du kan boka en tid online, via telefon, eller genom att besöka vårt center personligen. Om du är osäker på vilken tjänst som är bäst för dig, är vi mer än glada att hjälpa dig att välja rätt.

Om du har några frågor, önskar boka en tid eller helt enkelt vill veta mer om hur våra naprapater i Katrineholm kan bistå dig även om du bor i Vingåker, tveka inte att kontakta oss. Du kan boka online här, per telefon på 0150-782 80, eller via e-post på info@ortophysio.se.  Vi ser fram emot att kunna bidra till din resa mot ökad hälsa och välbefinnande.