Naprapat Katrineholm

Förbättrad hälsa och välbefinnande med Ortophysio

Om du behöver en erfaren naprapat i Katrineholm, välkomnar vi dig till Ortophysio, ett centrum där vi prioriterar din hälsa och ditt välbefinnande. Vårt team av naprapater och fysioterapeuter i Katrineholm samarbetar för att ge dig den mest effektiva behandlingen.

Vilka besvär kan våra naprapater på Ortophysio hjälpa dig med?

Hos oss på Ortophysio i Katrineholm tar vi hand om en mängd olika besvär. Våra naprapater har den kompetens som krävs för att hantera en mängd olika hälsoproblem och smärttillstånd. Här nedan kan du läsa mer om vad vi kan hjälpa dig med:

 • Muskelproblem:
  Muskelsmärta och spänningar kan uppstå från dålig hållning, överansträngning eller stress. Vi kan hjälpa till att lindra denna smärta genom mjukdelsbehandlingar och rörelseförbättrande tekniker.
 • Ryggskott eller nackspärr:
  Ryggskott och nackspärr kan ofta vara resultatet av en plötslig rörelse, lyft eller vridning. Med manuell terapi och stretching kan våra naprapater arbeta för att lindra smärtan och återställa rörligheten.
 • Nacksmärta:
  Nacksmärta kan orsakas av allt från en dålig sovposition till långvarig spänning från att sitta vid ett skrivbord. Genom att identifiera och behandla roten till problemet, kan vi hjälpa till att minska din nacksmärta.
 • Smärta i ländryggen eller bröstryggen:
  Smärta i ländryggen eller bröstryggen kan ha många orsaker, inklusive felaktig belastning, svag muskulatur eller dålig hållning.
 • Fotbesvär:
  Oavsett om det gäller plantar fasciit, hallux valgus eller andra fotrelaterade problem, kan vår naprapater i Katrineholm hjälpa till att lindra smärtan och förbättra din fotfunktion.
 • Stukningar/Vrickningar:
  Akuta skador som stukningar eller vrickningar kan behandlas effektivt av en naprapat, genom en kombination av manuell terapi, stretching och specifika övningar för att stärka och stabilisera det drabbade området.
 • Idrottsskador:
  Idrottsskador kan uppstå i alla åldrar och på alla nivåer. Vi behandlar allt från överansträngningsskador till mer akuta skador som sträckningar eller bristningar.

Vi är stolta över vårt omfattande samarbete med försäkringsbolag, företag och idrottsklubbar i Katrineholm. Detta innebär att vi kan erbjuda våra tjänster till en bredare kundbas och i olika sammanhang.

Oavsett vilka besvär du upplever, kan du lita på att våra naprapater på Ortophysio i Katrineholm kommer att göra sitt yttersta för att hjälpa dig!

Så går en behandling hos en naprapat i Katrineholm till

På Ortophysio i Katrineholm är våra naprapater dedikerade till att hjälpa dig att må bättre. Genom en rad olika behandlingsmetoder strävar vi efter att minska din smärta och återställa kroppens naturliga rörlighet. Men hur går detta till i praktiken?

Händerna som verktyg

Våra naprapater använder främst sina händer för att undersöka och behandla ditt problem. Detta kan innefatta allt från att känna igenom musklerna för spänningar och knutor, till att manuellt manipulera och mobilisera dina leder för att förbättra rörligheten.

Mjukdelsbehandling och stretching

I kombination med den manuella terapin, kan våra naprapater även utföra mjukdelsbehandlingar. Dessa behandlingar syftar till att lindra smärta och spänningar i mjukvävnad, som muskler och fascia. Detta kan innefatta massage, muskeltöjning, och andra tekniker som hjälper till att frigöra och mjuka upp stela eller överbelastade muskler.

Användning av elbehandlingar

Våra naprapater kan i vissa fall använda olika former av elbehandlingar, som TENS (Transkutan Elektrisk Nervstimulering) eller behandling för muskelaktivitet. Dessa behandlingsmetoder kan hjälpa till att lindra smärta, minska inflammation och främja läkning.

Personlig behandlingsplan

När du besöker Ortophysio i Katrineholm kommer våra naprapater att utarbeta en personlig behandlingsplan baserad på dina unika behov och mål. Detta kan innefatta en kombination av olika tekniker och metoder som beskrivits ovan, samt rådgivning kring livsstilsförändringar eller övningar att göra hemma.

Om du upplever smärta, obehag eller bara känner att din rörlighet inte är som den borde, tveka inte att boka en tid med oss på Ortophysio. Vi ser fram emot att hjälpa dig att förbättra din hälsa och välbefinnande.

Högkostnadsskyddet och Naprapati i Katrineholm

På Ortophysio i Katrineholm har vi avtal med regionen om 4 behandlingar per år, med en egenavgift på 200:- per besök. Våra priser är satta efter Region Sörmlands patientavgifter och högkostnadsskyddet gäller här. För mer information, besök vår hemsida eller 1177.se.

Boka och Avboka Tid för naprapat i Katrineholm

För att boka eller ändra tid för ditt besök hos naprapat i Katrineholm, kontakta oss så hittar vi en ny tid åt dig. Vid uteblivet besök, som inte avbokas inom 24 timmar från avtalad tid, tar vi ut en avgift på 300 kr.

Våra Legitimerade Naprapater i Katrineholm

Ortophysio i Katrineholm är stolta över att ha ett team av kvalificerade och legitimerade naprapater. Alla våra naprapater har genomgått en omfattande femårig utbildning vid Naprapathögskolan i Stockholm.

Vidare har våra naprapater i Katrineholm även erhållit värdefull erfarenhet från sin legitimationstjänstgöring, vilken inkluderar arbete med andra legitimerade naprapater och erfarenheter från sjukhusmiljö.

Om du har frågor, vill boka en tid eller bara vill veta mer om hur våra naprapater i Katrineholm kan hjälpa dig, är du välkommen att kontakta oss. Du kan boka online här, per telefon på 0150-782 80, eller via e-post på info@ortophysio.se. Vi ser fram emot att hjälpa dig på din väg mot förbättrad hälsa och välbefinnande.